Almindelig tandpleje

God mundhygiejne forebygge problemer, og holder tænderne sunde hele livet.

Tandeftersyn er vigtige

Hvorfor skal jeg tage til tandlægen regelmæssigt?

Det regelmæssige tandeftersyn er nødvendigt for en sund mund og god tandpleje. Det er nemlig under de almindelige tandeftersyn, at begyndende problemer opdages – for i mange tilfælde lægger man ikke mærke til sygdomme, før de har udviklet sig. Dette gør sig gældende med eksempelvis paradentose, der som regel først bliver bemærket, når tandkødet bløder efter en almindelig tandbørstning – og på det tidspunkt er sygdommen ret fremskreden og derfor mere kompliceret at behandle.
Selv hvis man praktiserer god mundhygiejne med grundig tandbørstning og tandtråd, er en tandrens under det normale tandeftersyn den bedste forebyggelse mod almindelige infektionssygdomme såsom tandkødsbetændelse og caries.
Normalt er et tandeftersyn hvert halve år tilstrækkeligt for at sikre, at tænderne har det godt og forbliver sunde. Hvis du får konstateret paradentose eller andre former for tandkødssygdomme, kan det være nødvendigt med hyppigere besøg for at sikre, at infektionerne ikke udvikler sig.

Hvad sker der under det almindelige eftersyn?

Et almindeligt eftersyn tager som regel ca. 30 minutter, afhængigt af dine behov. Under eftersynet undersøger vi dine tænder og dit tandkød for tegn på infektion, og vi får os en snak om hvordan dine tænder har det – om du oplever smerte, overfølsomhed eller andet, der kunne være tegn på huller eller revner. Samtidigt udfører vi en grundig tandrens, hvor vi fjerner plak og tandsten med en kombination af hånd- og ultralydsinstrumenter, der nænsomt og effektivt rengør dine tænder.

Hvad skal jeg selv gøre?

Tandplejen stopper ikke ved hoveddøren til vores klinik. Ligesom med dit øvrige helbred, så er den bedste forebyggelse mod sygdomme en aktiv indsats. Børst dine tænder 2 gange om dagen i mindst 2 minutter, og brug tandtråd mindst en gang om dagen, gerne efter hvert større måltid.

Det bedste du kan gøre for at forberede dig til det almindelig eftersyn, er at være åben om dit helbred. Hvis du eksempelvis har oplevet flere isninger i tænderne end normalt, kan det være tegn på blottede tandhalse eller mikroskopiske huller, der ikke kan ses med det blotte øje.

Vi er til for at hjælpe dig og dine tænder

Fortæl os om hvordan det går, og hvis du nogensinde er i tvivl om noget som helst i forbindelse med dit mundhelbred, så spørg gerne ind til det ved dit eftersyn – uanset om det er forbigående smerter, eller om du er i tvivl om din tandbørsteteknik er den rigtige.