God tandhygiejne handler om andet og mere end at undgå huller. Dårlig mundsundhed kan medføre alvorlige helbredsmæssige udfordringer, og derfor er det vigtigt at tage hånd om dit smil – ikke blot for dit udseendes skyld, men også for din generelle sundhed.

Som tandlæge i Virum har vi fornøjelsen af at hjælpe en lang række patienter med at opretholde en god tandhygiejne. Både ved at vejlede om daglig pleje af tænderne, men også ved at tilbyde regelmæssige tandeftersyn. Herunder har vi samlet en række gode råd til, hvordan du bedst holder dine tænder sunde, og som afslutning forklarer vi, hvorfor du altid bør overholde dine aftaler hos tandlægen.

4 tips til en god tandhygiejne

At opretholde et sundt smil kræver mere end de lejlighedsvise (men vigtige) besøg hos tandlægen. Her er fire tips du med fordel kan integrere i din daglige rutine for at skabe det bedst mulige udgangspunkt for sunde tænder.

1) Børst tænder to gange dagligt

Grundstenen i god tandhygiejne er at børste dine tænder to gange dagligt. Det ideelle er at bruge en tandbørste med bløde børster og tage dig god tid – mindst to minutter – til grundigt at børste alle overflader.

2) Brug tandtråd hver dag

Tandtråd kan nå de steder, din tandbørste ikke kan. Brug derfor tandtråd hver dag for at fjerne mad og bakteriebelægninger mellem dine tænder og langs tandkødsranden.

LÆS OGSÅ: Ved du, hvorfor tandtråden er så vigtig?

Tandlæge i Virum: Lad os hjælpe dig til sunde tænder

3) Spis sundt

De fleste ved, at kosten spiller en stor rolle for vores sundhed generelt, men det er ikke uden grund, at man siger, at sukker giver huller i tænderne. Sukkerholdig mad og drikke kan vitterligt føre til huller og andre problemer med tænderne, så prøv at begrænse dit indtag, og fokuser i stedet på sunde alternativer som frugt, grøntsager og foldkornsprodukter.

4) Undgå tobak

Tobak kan forårsage en række alvorlige problemer for din mundsundhed, herunder tab af tænder, tandkødsbetændelse og i værste fald mundkræft. Derudover kan rygning give gule tænder, så alt i alt er der mange gode grunde til at holde sig fra tobak.

Husk dine kontrolbesøg hos tandlægen i Virum

Selvom de daglige rutiner er afgørende for din mundsundhed, spiller de regelmæssige besøg hos tandlægen også en vigtig rolle. Det er nemlig din bedste forsikring mod uforudsete tandproblemer, og det halv- eller helårlige besøg kan spare dig for både tid, penge og ubehag.

Tandkanalen har klinik i Virum og i Albertslund, og uanset hvilken af vores tandlæger, du besøger, vil du få en professionel og venlig service. Et almindeligt tandeftersyn tager som regel ca. 30 minutter, og her undersøger vi dine tænder og dit tandkød for tegn på infektion, ligesom vi får os en snak om, hvordan dine tænder har det. Derudover udfører vi en grundig tandrens, hvor vi fjerner plak og tandsten, som du ikke selv kan klare med hverken tandbørstning eller tandtråd.

At gå til regelmæssig kontrol er altså ikke kun en investering i dit smil – det er en investering i din samlede sundhed. Så husk dine tider hos tandlægen – hos Tandkanalen glæder vi os til at se dig og hjælpe dig med at holde din tænder sunde og stærke.

FAQ

Hvor ofte skal jeg have et tandeftersyn?

Nogle kan klare sig med et årligt besøg hos tandlægen, men for de fleste er det nødvendigt med et halvårligt tandeftersyn.

Hvorfor er tandeftersyn vigtigt?

Selvom du børster dine tænder to gange dagligt og bruger tandtråd hver dag, kan du ikke selv fjerne plak og tandsten. Derfor er tandeftersynet vigtigt. Desuden er det kontinuerlige tandeftersyn også en mulighed for at opdage eventuelle huller eller sygdomme på et tidlige stadie.

Kan jeg selv vælge tandlæge i Virum?

Ja, der er frit tandlægevalg, og du kan derfor selv beslutte, hvilken tandlægeklinik i Virum du ønsker at bruge. Hos Tandkanalen tager vi gerne i mod nye patienter.